Illallinen (Herman Koch) pokkari

Saatavuus: Varastossa

7,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2013
  • Kirjailija : Herman Koch
  • Kustantaja : Siltala
  • ISBN : 9789522341624
  • Sivuja : 300
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Neljä ihmistä. Yksi illallinen. Päätös, joka muuttaa kaiken.
Kesäinen ilta hienossa amsterdamilaisessa ravintolassa. Menestyvä poliitikko ja tuleva pääministeri Serge Lohman vaimoineen on kutsunut veljensä Paulin ja tämän vaimon illalliselle. Tarkoitus on keskustella kummankin pariskunnan teini-ikäisistä lapsista. Hetkeä aikaisemmin historianopettaja Paul Lohman on löytänyt poikansakännykästä videon, joka muuttaa peruuttamattomastikaiken.

Illallisen aikana jokaisen pakotetunhymyn ja tyhjän sanan taakse verhoutuu kammottavatotuus, joka uhkaa perheonnea, ja jokaisenruokalajin jälkeen tunnelma on yhä kireämpija veitset yhä terävämpiä. Hollantilainen bestsellerkirjailija Herman Koch kuvaa psykologisella tarkkuudella miten vanhemmat reagoivat, kun heidän suhteensa lapsiin joutuukoetukselle. Kuinka pitkälle me olemme valmiita venyttämään oikeudentajun ja sovinnaisuuden rajojaläheistemme tähden?

Illallinen annostelee lukijan lautaselle synkän jajännittävän perhedraaman. Vähitellen paljastuu,millaisia lopulta ovat kaikki onnelliset perheet ja mikä hinta on maksettava rehellisyydestä – tai vaikenemisesta.

Millainen tästä illasta olisikaan tullut, jos minä olisin vain odotellut alakerrassa kunnes olisi tullut aika lähteä ravintolaan, enkä olisi mennyt yläkertaan, kiivennyt portaita ylös Michelin huoneeseen? Millainen meidän loppuelämästämme silloin olisi tullut?

Suomennos: Sanna van Leuuwen
Graafinen suunnittelu: Susanna Appel

Kirjailija

Herman Koch

Kommentit