Isän maa (Arne Nevanlinna)

Saatavuus: Varastossa

7,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2016
  • Kustantaja : Siltala
  • ISBN : 9789522343390
  • Sivuja : 195
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Professori Arne Nevanlinna (s. 1925) kuuluu vanhaan sivistyssukuun. Vuoteen 1906 Neoviuksina tunnetut Nevanlinnat ovat vaikuttaneet näkyvillä paikoilla maamme tiede-, kulttuuri- ja talouselämässä. Arnen isä Rolf Nevanlinna (1895-1980) työskenteli Helsingin yliopistossa matematiikan professorina ja rehtorina, Zurichin yliopiston professorina, Suomen Akatemian jäsenenä sekä Turun yliopiston kanslerina. 

Muistikuvissaan Arne Nevanlinna loihtii eloon kolmekymmentäluvun Helsingin. Hänen itseironisen tyylinsä välityksellä saamme tutustua sivistyneistön elämäntapoihin ja tottumuksiin, kesänviettoon huviloilla ja kartanoissa, oppineisiin perhetuttaviin - suomalaistuvan yläluokan maailma näyttäytyy kirjan sivuilla kaikessa huvittavassa itseriittoisuudessaan. Perheeseen kuuluivat Arnen lisäksi veljet Kai ja Harri, sisar Sylvi, isä Rolf ja Mary-äiti sekä jatkuvasti vaihtuvat kotiapulaiset. 

Arne Nevanlinnan tyylissä ei ole merkkiäkään muistelmia niin usein vaivaavasta omahyväisestä jälkiviisaudesta. Kainostelematta ja paikoitellen kuollettavan hauskasti hän kertoo kulttuurikodin elämästä nähtynä sekä koulupojan lahjomattomien silmien läpi että tämän päivän perspektiivistä. 

Isän maat toimii paitsi elävänä johdatuksena kulttuurisukuun myös kiintoisana katsauksena 30-luvun Suomeen.

Kommentit