Lääkäri (Herman Koch)

Saatavuus: Varastossa

22,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2013
  • Kirjailija : Herman Koch
  • Kustantaja : Siltala
  • ISBN : 9789522341716
  • Sivuja : 447
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Yleislääkäri Marc Schlosser on tehnyt hoitovirheen, jonka vuoksi yksi hänen potilaistaan, kuuluisa näyttelijä Ralph Meier, on kuollut. Marc joutuu vastaamaan hoitovirheestään valvontalautakunnalle, mutta ei ole asiasta ollenkaan huolissaan, sillä lääkäripiireissä kaikki tuntevat toisensa. Luvassa on varoitus tai korkeintaan hyllytys pariksi kuukaudeksi.

Mutta oliko se sittenkään hoitovirhe? Olihan Marcilla kana kynittävänä potilaansa kanssa, sillä Ralph oli osoittanut hiukan liikaa mielenkiintoa Marcin Caroline-vaimoa kohtaan. Vai liittyikö hoitovirhe tapahtumiin Meierin pariskunnan kesähuvilalla, jonne Schlosserin perhe oli kutsuttu viettämään lomaa? Romaanissa päähenkilö kertoo rehellisesti – mitään ja ketään säästämättä – kuinka
on päätynyt elämässään tähän pisteeseen.

Lääkäri on jännittävä kertomus koston oikeutuksesta ja rajojen ylittämisestä silloin, kun oikeutta ei voida käydä tavanomaiseen tapaan. Menestysromaani Illallisen (2012) lailla Koch onnistuu jälleen yhdistämään psykologisesti tarkan ihmiskuvauksen ja purevan huumorin arvoitukselliseen tarinaan, jonka moraaliset kysymykset antavat aihetta pohdiskeluun vielä pitkään kirjan sulkemisen jälkeenkin.

Alkuteos: Zomerhuis met zwembad
Suomentanut: Sanna van Leeuwen

Kirjailija

Herman Koch

Kommentit