Lähtö Atochan asemalta (Ben Lerner)

Saatavuus: Loppu varastosta

26,65 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2017
  • Kirjailija : Ben Lerner
  • Kustantaja : Siltala
  • ISBN : 9789522344199
  • Sivuja : 180
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Adam Gordon, lahjakas mutta epäluotettava amerikkalainen runoilijanalku, viettää stipendiaattivuotta Madridissa etsien itseään ja kestävää suhdetta taiteeseen. Kunnianhimoisen runoprojektin toteuttamisen sijaan hän juopottelee, napsii masennuslääkkeitä ja tapailee tyttöjä, ja päätyy lopulta tekemään kokonaisvaltaista "tutkimusta" aitouden mahdollisuudesta taiteessa ja elämässä.

Onko runous tärkeä taidemuoto vai pelkkä tyhjä kangas, jolle lukijat heijastavat odotuksiaan? Ovatko Adamin suhteet Espanjassa tapaamiinsa ihmisiin yhtä onttoja kuin hän pelkää runojensa olevan?

Lähtö Atochan asemalta häilyy komiikan ja tragiikan, itseinhon ja innoituksen välillä. Ben Lernerin älyllinen irrottelu saa aikaan nopealiikkeistä ja koukuttavaa proosaa taiteen, itsereflektion ja todellisuuden suhteista.

Suomentanut: Artturi Siltala

Kirjailija

Ben Lerner

Ben Lerner on yhdysvaltalainen runoilija ja prosaisti, joka on syntynyt vuonna 1979 Topekassa, Kansasissa. Hän on julkaissut kolme runokirjaa, kaksi romaania ja viimeisimpänä esseistisen pamfletin The Hatred of Poetry. Hänet on palkittu muun muassa MacArthur-säätiön "Genious Grantiksi" kutsutulla palkinnolla, joka jaetaan vuosittain kouralliselle yhdysvaltalaisia poikkeuksellisesta lahjakkuudesta omalla alallaan. Lähtö Atochan asemalta on Lernerin esikoisromaani.Lue lisää

Kommentit