Maailman onnellisimmat lapset (Riina Mae Acosta)

Saatavuus: Varastossa

28,60 €
  • Ilmestymisvuosi : 09/2017
  • Kirjailija : Riina Mae Acosta
  • Kustantaja : Siltala
  • ISBN : 9789522344519
  • Sivuja : 340
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Mikä on hollantilaisen varhaiskasvatuksen salaisuus? YK:n lastenjärjestö UNICEF:in tekemän tutkimuksen mukaan hollantilaiset lapset ovat maailman onnellisimpia. Käyttäytymis- ja koulutustilastoissa hollantilaiset komeilevat ensimmäisinä, ja jättävät esimerkiksi britit ja suomalaislapset kauas taakseen

Kirjassaan Maailman onnellisimmat lapset kaksi Hollantiin perheen perustanutta äitiä pohtii paikallisen varhaiskasvatuksen ominaispiirteitä. Toisin kuin esimerkiksi amerikkalainen ja brittiläinen, hollantilainen kasvatus ei perustu ylenpalttiseen holhoamiseen tai tiukkoihin sääntöihin. Vanhemmilla ei ole myöskään tapana painostaa lapsiaan huippumenestykseen koulussa, vaan lasten vahvuuksiin ja heikkouksiin suhtaudutaan realistisesti. Hollantilainen lähestymistapa varhaiskasvatukseen onkin Acostan ja Hutchisonin mukaan yhdistelmä perinteisiä perhearvoja, kuten yhteisiä aterioita, ja modernia, vapaata kasvatusta.

Acosta ja Hutchison lainaavat useita tutkimuksia, haastattelevat hollantilaisia vanhempia ja käsittelevät myös arkisia aiheita, kuten hollantilaislasten syntymäpäiväjuhlia, sateenvarjon kanssa pyöräilyn haasteita sekä teinien kotiintuloaikoja. Arjessa näkyy hollantilainen kasvatustyyli: teinit sopivat joustavasti säännöistään yhdessä vanhempien kanssa, ja esimerkiksi naapurit auttavat lasten hoidossa. Näin vanhemmille jää aikaa myös rentoutumiseen.

Kirjailija

Riina Mae Acosta

Kommentit