Pastoraali (Aki Ollikainen)

Saatavuus: Varastossa

27,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 08/2018
  • Kirjailija : Aki Ollikainen
  • Kustantaja : Siltala
  • ISBN : 9789522344830
  • Sivuja : 160
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

”Maisema veden kalvolla oli niin täydellinen, että oli mahdotonta sanoa, kumpi noista kahdesta oli oikea maailma.”

Aki Ollikaisen odotettu kolmas romaani hehkuu suvisen päivän maalaisidylliä ja kesäyön unelmaa, suviyössä kulkevien ihmisten haaveita. Yhden päivän aikana kohtaavat monien sukupolvien todellisuudet, aika kulkee itsensä läpi ja outoja tapahtuu. Ja tapahtuu aivan tavallisiakin. Kaksi nuorta rakastuu, kaksi vähän vanhempaa kipuilee suhteessaan, kaksi vielä iäkkäämpää on löytänyt kauniin rauhan toisistaan.

Mutta Pastoraalin maaginen maailma on myös julma ja arvaamaton. Sinitaivaista päivää uhkaavat tummat pilvet, varjoissa vaeltaa valtava susi ja ilkkuvat korpit keikkuvat oksallaan. Ja kun aamu viimein valkenee, on idyllin keskellä riehunut ahnas kuolema.

Ote kirjasta Pastoraali

Mies nojasi taaksepäin ja jännitti selkänsä kaarelle. Hän katseli pihatien ainoan koivun latvaoksia ja suuntasi samalla virtsasuihkun puun juurelle. Äkkiä aamuöinen lintujen laulu vaikeni, ja mies pani merkille sitä seuraavan painostavan hiljaisuuden. Hän ravisteli viimeiset pisarat, kääntyi maantien suuntaan ja sytytti tupakan.

Susi ilmestyi aamu-usvan seasta ja hyppäsi ojan yli tienristille. Se oli suuri, aikaa sitten laumastaan lähtenyt vanha uros. Susi pysähtyi pitkän pihatien päähän.

Mies näki eläimen ja lähti hitaasti kävelemään sitä kohti, pysähtyi, kun kohtasi suden katseen, näki talviaamun taivaan keltaiset silmät. Katse tuli yhä lähemmäksi miestä, vaikka kumpikaan heistä ei ottanut enää askeltakaan. Sitten susi kääntyi ja lähti lönkyttelemään traktoriuraa pitkin kohti metsänreunaa, kahden maailman rajalle.

Kirjailija

Aki Ollikainen

Kommentit