Tuntematon Kimi Räikkönen (Kari Hotakainen)

Saatavuus: Ennakkotilaus

Ennakkotilaus 29,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 08/2018
  • Kirjailija : Kari Hotakainen
  • Kustantaja : Siltala
  • ISBN : 9789522345387
  • Sivuja : 260
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Mitä puhuu ihminen, joka ei yleensä puhu? Mitä ajattelee ihminen, jonka moni tietää, mutta harva tuntee?

Tuntematon Kimi Räikkönen on kertomus vaatimattomista oloista lähteneestä ihmisestä, joka murtautui epätavallisen ammatin huipulle. Tässä kirjassa Kimin lisäksi puhuvat myös hänen äitinsä, veljensä, vaimonsa ja uskotut ystävät. Sanansa sanovat myös muut kuljettajat, tallipäälliköt, mekaanikot, fysiovalmentaja, manageri ja aivan tavallinen formulafani. Kirja kertoo ajamisesta, perheestä, luottamuksesta, vapaa-ajasta ja nuoren miehen tähänastisen elämän dramaattisista hetkistä. Tuntematon Kimi Räikkönen on hurja, humoristinen ja liikuttava kirja, joka avaa huiman maailman myös niille, jotka eivät ole kiinnostuneet moottoriurheilusta.

Hienointa olisi jos voisi ajaa formula ykkösiä tuntemattomana, Kimi sanoo, ja varmistan, että sanelin säilöi tämän ensimmäisen lauseen. Ja näin sanoessaan Kimi tietää, ettei sellaista maailmaa ole eikä tule. Tuntemattomana voi ajaa partaa tai ruohonleikkuria, ei seitsemän miljoonan euron kilpa-autoa.

Ote kirjasta Tuntematon Kimi Räikkönen

1981. Espoo, Karhusuo. Yö. Poika on levoton, ei saa unta. Äiti yrittää rauhoittaa poikaa. Äiti ottaa hänet taas syliin, poika on aina tykännyt olla sylissä. Hän on aivan erilainen kuin kaksi vuotta vanhempi poika, hän on herkempi ja tuntosarvet kohollaan. Viimein aamuyöstä poika nukahtaa.

Aamulla uupunut äiti miettii työmatkallaan sitä, mitä he ovat miehensä kanssa jo pitkään pohtineet. Poika ei puhu. Ei sanaakaan. Vaikka on kohta kolmevuotias. Vanhemmat vievät pojan tarkistukseen. Pojasta ei löydetä mitään vikaa, hän tekee kaikki tehtävät vikkelästi, itse asiassa ikäisiään nopeammin. Mutta ei puhu. Ehkä myöhemmin.

Lopulta puhe tulee, ja sylin hylättyään poika lähtee. Meno on kovaa. Teot voittavat sanat kymmenen nolla. Jalat käyvät nopeammin kuin suu. Pellavapää on irti.

36 vuotta myöhemmin hänen etunimensä on katkaistu keskeltä poikki. Nyt hän on pelkkä Kimi. Kimi-Matias on kadonnut tien pölyyn, kukaan ei enää muista hänen virallista etunimeään. Tuskin moni edes sitä tietää, ehkä joku näistä kymmenistä faneista Kuala Lumpurin Sama-Sama-hotellin ala-aulassa perjantaina kello 9.10. Ainakin he tietävät sen, että kohta hän tulee hissistä ulos. Eikä sano sanaakaan.

Kirjailija

Kari Hotakainen

Kommentit