Tarjous

Turjailija (Antti Heikkinen)

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 14,90 €

Tarjoushinta 6,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 01/2015
  • Kirjailija : Antti Heikkinen
  • Kustantaja : Siltala
  • ISBN : 978-952-234-320-8
  • Sivuja : 250

Kuvaus

Lisätiedot

”Heikki Turunen, Kirjailija Turunen, Turjailija Kirunen. Koko Suomen maalaisserkku. Kirjallisuuden Irwin Goodman. Korpikirjailijoiden katoavan heimon ylisissi. Yksi Kosmoksen porukan viimeisistä boheemeista – pöhheikköpohheemi oikein."

Turjailija on kirjailija Heikki Turusen elämäkerta ja henkilökuva. Se on kertomus lieksalaisen sotaveteraanipienviljelijän pojasta, joka ei päässyt Ateneumiin mutta sai sen sijaan Kekkoselta kaksi myllykirjettä, rintaansa Pro Finlandia -mitalin ja lähti pääkaupungin kulttuurikapakoista käskyn käydessä kotipuoleen heinätöihin. Se kuvaa kohdettaan rehellisesti, karkeasti, lämpimästi, aidosti ja rakastaen – eli samalla tavalla kuin Turunen itse on kuvannut pohjoiskarjalaista elämää ja sen eläjiä läpi tuotantonsa.

Turusen itsensä lisäksi kirjassa pääsevät ääneen myös hänen ystävänsä ja perheenjäsenensä. Tekstin lisäksi tänä vuonna 70 vuotta täyttävän kirjailijan sielunmaisemaa avaavat Laura Malmivaaran tuoreet valokuvat.

Kirjailija

Antti Heikkinen

Antti Heikkinen (s. 1985) on nilsiäläinen toimittaja ja kirjailija. Hänen esikoisromaaninsa Pihkatappi voitti vuoden 2014 Savonia-palkinnon ja Kalevi Jäntin palkinnon. Risainen elämä – Juice Leskinen 1950–2006 -tietokirja oli arvostelu- ja myyntimenestys. Kirjoittamistöiden ohessa monilahjakas Heikkinen näyttelee, laulaa ja tekee stand up -keikkoja.

Heikkinen nähtiin pääroolissa syksyllä 2015 ensi-iltansa saaneessa Kuopion kaupunginteatterin Pihkatappi-näytelmässä.

Lue lisää

Kommentit